NUTRIVIV
Sanatatea hraneste viata

Beneficiile dietei ketogenice

0 876

Exista numeroase benficii atunci cand iti doresti sa urmezi o dieta ketogenica: de la pierderea in greutate pana la un nivel ridicat de energie in corp. Aceasta dieta are la baza 70% grasimi,  25% proteine si 5% carbohidrati. In continuare, vom vedea care sunt avantajele unei astfel de diete si cum ne poate influenta modul de viata:

Pierderea in greutate

Dieta ketogenica foloseste, de obicei, grasimea corpului pentru a o transforma in energie. Avand la baza o astfel de dieta, nivelul de insulina (hormonul de stocare a grasimii) scade foarte mult, transformand corpul intr-o masina de ars grasime.

Controlul zaharului din sange

Dieta ketogenica scade nivelul zaharului din sange datorita tipurilor de alimente folosite. Studiile arata faptul ca aceasta este mult mai eficienta in prevenirea diabetului, comparativ cu o dieta saraca in calorii. Exista multe persoane afectate de diabet de tip 2 care au adoptat o astfel de dieta, reusind cu succes sa isi controleze nivelul insulinei din sange.

Imbunatatirea atentiei

Alimentele folosite in aceasta dieta reprezinta o sursa minunata de energie pentru creier. In momentul in care consumi hrana lipsita de carbohidrati, eviti riscul cresterii nivelului de zahar din sange. Aceasta implica o atentie sporita si o imbunatatire a concentrarii. Studiile arata, de asemenea, ca acizii grasi pot avea efecte benefice asupra functionarii corecte a creierului.

Tratarea epilepsiei

Aceasta dieta a fost utilizata inca din anul 1900 pentru a trata epilepsia cu succes. In prezent, este inca una dintre cele mai folosite terapii in cazul copiilor afectati de epilepsie. Un avantaj al acesteia este faptul ca ajuta in tratarea bolii, evitandu-se prescrierea unei serii intregi de medicamente, oferind in acelasi timp un control excelent asupra afectiunii.

Reducerea colesterolului si a presiunii arteriale

Dieta ketogenica a demonstrat ca poate imbunatati nivelul de trigliceride cat si cel al colesterolului, asociate, in mod obisnuit, cu cresterea tensiunii arteriale. Mai multe studii legate de dietele sarace in carbohidrati arata o imbunatatire a presiunii sanguine comparativ cu alte diete.

Tratarea acneei

In mod normal, in urma adoptarii unei astfel de diete, pielea incepe sa arate mult mai bine. Cercetarile arata ca se reduc in mod vizibil inflamatiile pielii atunci cand se consuma o hrana saraca in carbohidrati. Alte studii indica existenta unei legaturi intre consumul de carbohidrati si acneea excesiva; o dieta ketogenica poate fi de un real ajutor in aceste cazuri.

Cresterea energiei

Oferind corpului o sursa de energie mai buna, te vei putea simti, de asemenea, mult mai energic pe parcursul zilei. Grasimile sunt cele care ard cea mai multa energie. Poti citi mai multe despre cum functioneaza aici.

Pentru a incepe o dieta ketogenica, va trebui sa iti faci un plan inainte. Ceea ce vei manca depinde de cat de repede vei ajunge la o stare ketogenica. Cu cat esti mai restrictiv in ceea ce priveste carbohidratii (mai putin de 15g pe zi), cu atat mai repede vei ajunge sa intri in starea de ketoza.

 

Sursa: https://www.ruled.me/guide-keto-diet/#benefits-of-keto

Disclaimer: pentru adoptarea oricarui tip de dieta, este recomandat sa consulti medicul.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata

UA-107089797-1