NUTRIVIV
Sanatatea hraneste viata

Ce-am invatat de la medicina traditionala chinezeasca

0 247
Medicina traditionala chinezeasca a demonstrat ca are o influenta capabila de a debloca si mari potentialul de vindecare a fiecaruia dintre noi. Prin intelepciunea adanca si abilitatatea de a intelege si a adresa nevoile individuale in materia de sanatate, aceasta reuseste sa confere oricarui individ puterea de a-si uni corpul cu mintea si spiritul – pentru a dobandi echilibru si armonie.
 
Desi isi are radacinile cu mult in urma, ea continua sa fie practicata reprezentand unul dintre cele mai vechi sisteme de vindecare de pe planeta.
Printre altele, medicina chinezeasca ne invata cum sa folosim anumite practici (compasiunea, generozitatea, recunostinta) pentru a ne curata de gandurile negative. Ceea ce este important de retinut este faptul ca aceasta vindecare de tot ceea ce este toxic in planul mental ne faciliteaza echilibrarea energiilor corpului dand mai multa liniste si sens vietii pe care o ducem. 
 
Conform teoriei acesteia, exista 4 principii de baza ce pot fi folosite pentru a-ti crea o stare de bine, armonie, echilibru si conexiune la fortele universului.
  • Corpul nostru este un tot unitar – fiecare structura din corpul nostru este un element integrant si necesar al corpului. Alaturi de minte, emotii si spirit, structura fizica a corpului formeaza un sistem complex si miraculos care este sustinut in totalitate de energie.
  • Esti adanc legat de natura – schimbarile din natura sunt adesea reflectate in propriul nostru corp.
  • Esti nascut cu abilitatea de a te vindeca singur – corpul nostru este un microcosmos ce reflecta macrocosmosul. Natura are abilitatea de a se regenera, la fel o au si oamenii. Desi uneori pare ca aceasta caracteristica este inactiva sau dificil de accesat, de cele mai multe ori ea nu dispare niciodata complet.
  •  Preventia este cel mai bun medicament – corpul nostru ofera in permanenta semnale legate de starea noastra de sanatate. Cunoscandu-le si invatand sa le descifram, putem preveni o serie de afectiuni viitoare.
Surse:
https://www.tcmworld.org/what-is-tcm/ 
https://www.takingcharge.csh.umn.edu/explore-healing-practices/tibetan-medicine/how-can-i-use-tibetan-medicine-improve-my-health-and-well
 

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata

UA-107089797-1