NUTRIVIV
Sanatatea hraneste viata

Ce boli vindeca medicina ayurvedica

0 204
Medicina ayurvedica este un sistem natural de vindecare care a trecut cu brio testul timpului. Avand origini in cultura indiana, aceasta se bazeaza pe trei tipuri de energie – Vata, Pitta si Kapha. Conform teoriei ayurvedice, boala apare atunci cand exista un dezechilibru intre acestea.
 
 
Scopul principal al medicinei ayurvedice este de a ajuta oamenii sa traiasca mai mult, mai sanatos avand o viata echilibrata fara necesitatea medicamentelor sau a interventiilor chirurgicale. Secole la rand, locuitorii Indiei au folosit aceste tehnici pentru vindecarea infertilitatii si a problemelor digestive.
 
Conform unui raport al Universitatii Medicale Maryland, medicina ayurvedica ii poate ajuta pe oameni sa isi trateze diverse afectiuni, cum ar fi: 
  • anxietate si depresie;
  • astm;
  • cancer;
  • boala Alzheimer;
  • dementa;
  • boala Parkinson;
  • hipertensiune si colesterol;
  • dismenoree;
  • herpes;
  • sindrom premenstrual si crampe;
 
 
Cum functioneaza medicina ayurvedica
 
Cei care o practica au o dieta bine echilibrata, un stil de viata sanatos si lipsit de stres si folosesc o serie de remedii pe baza de plante pentru a vindeca afectiunile corpului si pentru a oferi organismului echilibrul de care are nevoie.
 
Revenind la cele 3 energii care sunt prezente in corpul nostru, vom vedea cum actioneaza fiecare dintre acestea si cum ne influenteaza in tot ceea ce intreprindem:
 
Vata – este energia care este asociata vantului. Este responsabila de miscarea corpului, respiratie si alte fucntii vitale ale corpului. Oamenii cu astfel de energie sunt de obicei creativi si plini de activitate. Ei prezinta un sistem digestiv mai delicat, au pielea uscata si le este frig in cea mai mare parte a timpului.
 
Pitta – este energia care guverneaza activitatea metabolica, incluzand digestia, absorbtia nutrientilor, temperatura corpului. Cei care poseda o astfel de energie tind sa fie oameni inteligenti, muncitori si competitivi atunci cand sunt in echilibru, devenind usor agresivi in momentul in care parasesc aceasta stare.
 
Kapha – controleaza dezvoltarea corpului si este responsabila cu mentinerea hidratarii celulelor si a organelor, in general. Oamenii care detin o astfel de energie sunt afectuosi, iertatori si protectori. In acelasi timp, pot fi lenesi, invidiosi atunci cand nu isi mai regasesc echilibrul.
 
 
Practicantii medicinei ayurvedice incearca sa echilibreze aceste 3 energii recomandand o anumita dieta alimentara, plante si uleiuri vindecatoare si alte activitati de calmare a corpului si a mintii. Acestia vor studia indeaproape dosarul tau medical, iti vor verifica pulsul si reflexele, iti vor examina pielea, gura, gingiile si limba si vor dori sa stie cat de bine te odihnesti si cat de mult esti implicat in viata sociala.
In perioada colonizarii britanice in India, practica ayurvedica a fost neglijata de catre Guvernul Indian in favoarea celei moderne. Dupa de indienii si-au obtinut independenta, medicina ayurvedica a capatat mai multa atentie devenind parte integranta din sistemul national de sanatate din India.  
Medicina ayurvedica s-a extins dincolo de granitele Indiei, astfel incat, in prezent, exista numerosi adepti ai acesteia si este promovata ca si medicina alternativa prin Congresele Internationale de Medicina Integrativa.

Surse:
 https://draxe.com/ayurvedic-medicine/
https://bmccomplementalternmed.biomedcentral.com/

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata

UA-107089797-1