Diabetul si antioxidantii din cafea
Antioxidantul doneaza practic electroni radicalilor liberi, dezarmandu-i. Acest process protejeaza impotriva imbatranirii si are efecte benefice impotriva stresului si a cancerului.
- activarea metabolismului;
- reducerea stresului si a riscului de diabet tip 2;
- reducerea colesterolului peste medie;
- sanatatea pielii si a parului;
- mentinerea sistemului nervos;
- echilibru hormonal;
- antiinflamator si antiartric;
- preventiea bolilor degenerative (Parkinson si Alzheimer);
- prevenirea bolilor de ficat;
- eficient in starile de anxietate si depresie;
- lupta impotriva problemelor cardiovasculare si a imbatranirii.
- “Speranta de viata ar creste daca legumele ar mirosi ca baconul”.
- “Cei ce spun ca nu au timp sa faca exercitii pentru un corp mai sanatos, cu siguranta, mai tarziu, vor avea timp pentru boala”;
- “Sanatatea este un cuvant mare. Ea cuprinde nu numai corpul, ci si mintea, spiritul si perspectiva unui om.”
- “Cand vine vremea sa mananci corect si sa incepi sa faci exercitii, nu exista – voi incepe de maine. Maine este boala”.
Surse: http://www.coffeeandhealth.org/topic-overview/coffee-consumption-and-type-2-diabetes/