NUTRIVIV
Sanatatea hraneste viata

La ce sunt bune migdalele

0 608

Migdalele provin din familia Prunus, alaturi de caise, cirese, prune, piersici si nectarine, si isi au originea in Orientul Mijlociu, Sudul Asiei, Nordul Africii si Sudul Europei. Din pacate, migdalele care ajung la noi in tara sunt supuse unui proces de pasteurizare, desi acestea continua sa fie etichetate ca fiind “migdale crude”. Pasteurizarea migdalelor include procesarea acestora cu ajutorul aburului, tratament cu PPO (oxid propilenic) si prajire, ceea ce conduce la pierderea valorilor nutritionale in mare parte.

Care sunt beneficiile migdalelor crude

Ajuta la reglarea nivelului de colesterol

Numeroase studii indica faptul ca migdalele, nu doar reduc nivelul de colesterol din organism, cat si previn oxidarea celulara din interiorul acestuia – conducand la diminuarea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Reduc aparitia cancerului de san

Acest lucru a fost mentionat si publicat in cadrul unui studiu al Jurnalului de Investigatii Ginecologice din Elvetia; un consum ridicat de migdale ajuta la reducerea riscului aparitiei cancerului mamar.

Pierderea in greutate

Sarace in carbohidrati, insa bogate in fibre si proteine, ele confera satietate, reducand riscul de a consuma hrana in plus. Studiile arata ca migdalele accelereaza metabolismul, reduc circumferinta abdominala si reduc grasimea din corp.

Ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii

Migdalele sunt cunoscute pentru capacitatea de a sustine sanatatea inimii datorita cantitatii abundente de antioxidanti care ajung direct in sange, imbunatatind fluxul sanguin.

Reglarea glicemiei

Sunt o sursa excelenta de magneziu, mineral care, de obicei, lipseste la oamenii afectati de diabetul de tip 2. Cresterea nivelului de magneziu in organism poate imbunatati nivelul de rezistenta  al insulinei la diabetici.

Sanatatea gastrointestinala

Fiind o sursa perfecta de fibre, migdalele pot imbunatati cu succes functiile digestive. Prin efectul lor probiotic, acestea stimuleaza dezvoltarea bacteriilor intestinale sanatoase.

Despre valorile nutritionale ale migdalelor 

Valori nutritionale

Per portie (28g)

Calorii

161

Grasimi saturate

1g

Grasimi nesaturate

0g

Colesterol

0mg

Sodiu

146mg

Fibre

4g

Zahar

1g

Proteine

6g

Calciu

6%

Alte beneficii uimitoare ale migdalelor

Vitamina E

Migdalele contin antioxidanti care te pot proteja impotriva radicalilor liberi – luptand impotriva imbatranirii.

Magnesiu

Migdalele contin magneziu atat de necesar pentru functionarea corecta a muschilor, nervilor, digestiei si producerii energiei zilnice.

Potasiu

Potasiul prezent in migdale ajuta la echilibrarea proceselor electrice si chimice din organism. De asemenea, regleaza fluidele corporale si reduce presiunea arteriala.

Calciu

Reprezinta o sursa excelenta de calciu menita sa intareasca sistemul osos, evitand riscul aparitiei osteoporozei.

Mangan

Manganul favorizeaza dezvoltarea tesuturilor si a oaselor, absorbtia calciului si reglarea zaharului din sange.

Seleniu

Migdalele contin seleniu care intareste sistemul imunitar, previne astmul si imbunatateste fertilitatea la barbati.

 

Dupa cum precizam mai sus, migdalele sunt foarte bogate in proteine. Pentru a-i oferi corpului doza necesara de proteine, trebuie avut in vederea consumul unei portii moderate astfel incat sa se limiteze riscul dezvoltarii problemelor renale, cresterii in greutate sau a deficientei de minerale.

Ca alternativa, se poate opta pentru nucile de macadamia, nucile pecan sau alunele (acestea sunt mai sarace din punct de vedere proteic, insa la fel de bogate in grasimi sanatoase).

Sursa: http://www.mercola.com/ 

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata

UA-107089797-1