NUTRIVIV
Sanatatea hraneste viata

Tratament cu broccoli pentru diabetul de tip 2

0 177
Conform ultimelor studii, un nou tratament pentru diabetul de tip 2 s-ar putea afla chiar in frigiderul tau. S-a observat ca substanta regasita in lastarii de broccoli si alte legume crucifere ajuta semnificativ la reglarea glucozei din sange, la persoanele cu diabet de tip 2.
 
 
Substanta ( numita sulforafan ) este responsabila de reducerea cantitatii de glucoza produsa de celulele pancreasului. Studiul a fost publicat recent (14 iunie 2017) in Jurnalul de Stiinta si Medicina Translationala de catre cercetatoarea Annika Axelsson, din cadrul Universitatii Centrului de Diabet din Suedia.
 
Dibaetul de tip 2 este forma cea mai comuna de diabet. Aceasta boala apare in momentul in care organismul nu este capabil sa foloseasca eficient hormonul de insulina, determinand cresterea nivelului de glucoza din sange. 
 
In cazul in care glucoza nu este tinuta sub control, diabetul de tip 2 poate genera o serie de complicatii, incluzand atacul cardiovascular, atac cerebral, slabirea nervilor si afectiuni are rinichilor. 
Desi exista medicamente, cum este de exemplu metforminul, care ajuta la reglarea nivelului din sange, se stie foarte bine ca produce numeroase efecte adverse – cum ar fi cele asupra rinichilor.
 
Asadar, este nevoie de alternative mai sigure si mai blande pentru pacienti, iar sulforanul din broccoli pare ca reprezinta una dintre acestea. 
 
Un motiv in plus pentru persoanele afectate de diabet sa inceapa sa consume broccoli.
 
ATENTIE insa, broccoli isi pastreaza cel mai bine proprietatile cand este gatit la abur (90% dintre ele), in timp ce prin fierbere prelungita, acesta isi pierde aproximativ 67% din minerale si vitamine. 
 
Pe langa broccoli, diabeticilor le este recomandat sa consume si legume bogate in antioxidanti cum sunt spanacul, varza, salata, sfecla rosie, morcovi, vinete si rosii, pentru a le proteja vasele de sange.

Surse:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/317917.php
http://stm.sciencemag.org/content/9/394/eaah4477

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata

UA-107089797-1